Студије
- Нивои студија
- Студијски програми
- Признавање високошколских исправа
- Образовање током читавог живота
Научно поље - Техничко - технолшке науке
Научна област - Технолошко инжењерство
Диплома/титула - Мастер инжењер технологије
Ниво студија - Мастер академске студије
Број ЕСПБ бодова - 60
Назив студијског програма: У оквиру студијског програма Прехрамбена технологија и биотехнологија постоје два студијска подручја Прехрамбена технологија и Биотехнологија.
Циљеви студијског програма: Оспособити студенте за самосталан научни рад и за примену научних и стручних знања из области студијских подручја Прехрамбена
технологија и Биотехнологија у пракси.
Исход процеса учења: Студенти који заврше master студије из Прехрамбене технологије и биотехнологије стичу неопходна знања за бављење научно-истраживачким радом
као и за самостално решавање практичних проблема у привреди из области прехрамбене технологије и биотехнологије.
На мастер академским студијама студенти стичу неопходна знања и вештине да воде, креирају и развијају нове технолошке процесе и производе из области Прехрамбене
технологије и Биотехнологије, као и за примену оригиналних идеја и непосредно укључивање у научно-истраживачки рад. Истовремено, студенти су оспособљени да прихвате
најновије резултате научно-технолошког процеса и користе савремене методе рада.
Погледајте више детаља о факултету: Технолошки факултет